Waarom wij de Philips AirFloss aanraden aan onze patiënten

Philips-airfloss-met-micro-droplets

Ondanks de bewezen voordelen van flossen komen we nog regelmatig patiënten tegen die alleen poetsen en zelden een flosdraad gebruiken. Flossen blijkt voor sommige mensen te veel werk. Veel patienten weten niet eens hoe ze moeten flossen. Met dat in het achterhoofd heeft Philips geprobeerd om flossen aantrekkelijker te maken met een automatische flosser, die enigszins te vergelijken is met de waterflossers van Waterpik.

 

De Sonicare AirFloss (zowel de HX8211/03 als de HX8332/11) bieden een nieuwe oplossing voor diegene die de discipline niet hebben om het handmatige flossen vol te houden.

Informatie voor patiënten: waarom een AirFloss?

Is Airfloss beter dan normaal flosdraad? Deze vraag is eigenlijk overbodig, omdat onze patiënten die de AirFloss gebruiken meestal een afkeer hebben van handmatig flossen. Zij flossen zelden of nooit handmatig, dus je kunt je beter afvragen of Airfloss iets kan bijdragen aan je huidige mondhygiëne. Het is vergelijkbaar met elektrisch poetsen versus handmatig poetsen: in principe is handmatig poetsen net zo effectief, maar in de praktijk blijken patiënten beter te poetsen met een elektrische borstel. Waarschijnlijk geldt hetzelfde voor elektrische flossers.

Dus, kan een elektrisch flosapparaat tandbederf and tandonsteking voorkomen? Ja: studies hebben laten zien dat AirFloss tot 99% meer plaque verwijdert dan alleen handmatig poetsen. Het toevoegen van de AirFloss pakt de tandplaque tussen tanden aan, die bij het poetsen niet altijd wordt weggehaald. Voor een optimale mondhygiëne zou je er ook voor kunnen kiezen om daarnaast nog eens één keer per week handmatig te flossen, zodat je ook de plekken bereikt die de AirFloss wellicht niet heeft bereikt.

Kun je mondwater gebruiken in de AirFloss? Ja. Je kunt water of antibacterieel mondwater gebruiken om het kleine reservoir in het handvat te vullen. Afhankelijk van de gewenste resultaten, kun je ook een mondwater gebruiken dat de tanden bleekt, ongevoelig maakt, of fluoride bevat.

Waarom je dagelijks moet flossen

De ruimtes tussen onze tanden en kiezen vormen ideale schuilplaatsen voor voedselresten. Dit soort ruimtes van ontbindend materiaal bieden een ideale broedplaats voor bacteriën die plaque veroorzaken. Dit is waar flossen noodzakelijk is als onderdeel van de totale mondhygiën. Het verwijdert al die moeilijk-te-bereiken voedselresten en de plaque die ze opleveren. Flossen levert een mooi schoon resultaat op en daarom raden de meeste tandartsen aan om het in ieder geval één keer per dag te doen.

Is het hetzelfde als een waterflosser of een Waterpik? Waterflossers en monddouches werken op grote volumes pulserend water, terwijl de effectiviteit van de AirFloss voortkomt uit de kracht van microdruppels. De AirFloss gebruikt maar een theelepel water. Het zijn daarom twee verschillende technologieën.

Wat is beter: een waterflosser of de AirFloss? Goede vraag. Waarschijnlijk is het zo dat beiden effectieve manieren zijn om de ruimtes tussen tanden en kiezen schoon te maken. Op het moment lopen er enkele studies die de resultaten vergelijken tussen de twee technologieën. Voor veel patiënten is een belangrijke vraag: zal ik deze technologie in de praktijk daadwerkelijk gebruiken? Studies geven aan dat de cijfers wat betreft daadwerkelijk gebruik vanwege het makkelijke ‘point-and-click’ ontwerp van de AirFloss extreem hoog zijn.

Wat als mijn tanden en tandvlees heel gevoelig zijn? Doet het pijn? De kracht achter de AirFloss technologie is krachtig genoeg om plaque te verwijderen terwijl de behandeling mild voor tanden en tandvlees is. Als gevoeligheid voor kou een probleem is, dan kun je een theelepel lauw kraanwater gebruiken.

Kan ik de AirFloss gebruiken in plaats van gewone floss? Philips heeft de AirFloss ontworpen om patiënten tegemoet te komen die eigenlijk zouden moeten flossen maar dat niet doen. Hoewel sommige patiënten die al wel flossen het gevoel en gemak van de AirFloss op prijs stellen – en er op den duur naar overschakelen – raden we de AirFloss met name aan bij patiënten die flossen onhaalbaar of ineffectief vinden.

Hoe lang duurt een Airfloss beurt? Het duurt 60 seconden om de ruimtes tussen tanden en kiezen schoon te maken. De punt is ontworpen met een unieke ‘gids’ om je direct naar die ruimtes te sturen. Als je hem één keer op zijn plaats hebt, druk je simpelweg op de knop om de plaque met de microburst technologie te verwijderen. Herhaal de point-and-click methode om alle ruimtes schoon te maken. Dit lijkt een beetje op het point-and-click gevoel van een computermuis.

Is er een aparte stekker nodig voor het opladen? Je kunt de AirFloss opladen op zijn voetstuk. Als je al een Sonicare hebt, dan kun je ook dat oude voetstuk daarvoor gebruiken. Het duurt ongeveer twee weken voordat hij van 100% opgeladen helemaal leeg is. Dit maakt het makkelijk om te reizen en bespaart stekkerruimte die je mooi kunt gebruiken voor andere elektronische apparaten.

Heeft het een verwijderbare kop die vervangen dient te worden? Voor optimaal gebruik adviseert de fabrikant om de kop elke zes maanden te vervangen.

Hoeveel kost een AirFloss? De aanschaf is vrij duur; de prijs ligt zo rond the 75 euro. Het voordeel is dan wel dat je daarna geen flosdraad meer hoeft te kopen. De AirFloss werkt op gewoon kraanwater.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: