Wat Is De Beste Elektrische Tandenborstel?

Om uit te zoeken wat de beste elektrische tandenborstel is, hebben we bijna 100 uur aan onderzoek gedaan, andere tandartsen gevraagd en uiteindelijk 12 elektrische tandenborstels uitgebreid getest.

We vonden dat de beste tandenborstel voor de meeste mensen een eenvoudig model is: de Oral-B Pro 1000. Dit model heeft de minste functies van alle elektrische tandenborstels die we hebben getest, maar het heeft wel de belangrijkste functies die experts aanbevelen:

  • een timer die er voor zorgt dat je in totaal 2 minuten poetst (4x 30 seconden)
  • Een uitgebreide set aan opzetborstels – die ook nog eens voordelig te vervangen zijn.

Volgens zowel mondhygiënisten als tandartsen zijn dit de enige dingen die belangrijk zijn bij het kopen van een elektrische tandenborstel. De duurdere modellen – die vaak 100 euro of meer kosten – hebben veel extra’s die uiteindelijk geen verschil maken in de effectiviteit t.o.v. de Oral-B Pro 1000.

tandenborstels-test

Waarom je ons on advies kunt vertrouwen

Tijdens het onderzoeksproces spraken we met verschillende deskundigen op het gebied van tandheelkunde, waaronder de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), een professionele tandarts én meerdere mondhygiënisten. Bovendien hebben we meer dan 50 uur geïnvesteerd in het onderzoeken, evalueren en testen van de beste elektrische tandenborstels om de beste tandenborstels te vinden.

Elektrisch of handmatig poetsen?

Volgens de aanbevelingen van de ACTA is het enige noodzakelijke bij tandenpoetsen een normale tandenborstel die u op de juiste manier gebruikt.

Desondanks hebben elektrische elektrische tandenborstels bewezen superieure tandheelkundige zorg te bieden in vergelijking met handmatig tandenpoetsen: ze verwijderen meer plaque en ze zijn statistisch bewezen effectief bij het genezen van tandvleesontsteking.

Wanneer switchen naar elektrisch tandenborstel?

  • Als je merkt dat je moeite hebt om twee de elke keer de twee minuten de halen
  • Als je de neiging hebt om je aandacht ongelijkmatig te verdelen over alle tanden
  • Als je handmatige poetsbewegingen als te veel arbeid ervaart.
  • Als je bang bent dat je tandvleesontsteking wordt veroorzaakt doordat je te hard poetst. In dat geval helpt een elektrische tandenborstel met druksensor, zoals de Oral-B PRO 2 2000N of de Philips Sonicare HX6712