Tongschrapers Advies

Een tong schraper is een instrument dat wordt gebruikt om te helpen bij het schoonmaken van uw tong. Het is een lang, dun, plat stuk metaal dat is gebogen in een “U” -vorm. Tongschrapers komen in een verscheidenheid van vormen en afmetingen, en werken door de schraper van de achterkant van de tong naar voren te trekken. Dit verwijdert overtollige plaque en bacteriën, die voor een slechte adem zorgen.

Tandheelkundig onderzoek heeft aangetoond dat een tongschraper effectiever in het verwijderen van giftige stoffen en bacteriën uit de tong dan een tandenborstel. Hoewel het poetsen van de tong kan helpen bij het bestrijden van bacteriën, is het daadwerkelijk verwijderen van de bacteriën veel effectiever met een tongschraper. Bijna de helft van onze mondbacteriën leven op en in de diepe spleten van onze tong; deze bacteriën kunnen zelfs een zichtbare kleur hebben variërend van wit, geel tot zelfs groen. Het schrapen van de tong met een tongschraper verzamelt deze bacteriën  en verwijdert ze uit het lichaam.

Hoe gebruik je een tongschraper?

Ga voor een spiegel staan en plaats de tongschraper zo ver mogelijk op het achterste van je ton. De meeste tongschrapers kun je het beste met beide handen vasthouden. Met een stevige maar zachte druk, schraap je het oppervlak van je tong in één lange beweging. Spoel de schraper en herhaal tot je tong voelt schoon en vrij van speeksel (meestal 5 tot 10 keer).

Waar kan je een tongschraper kopen?

Tong schrapers zijn goedkoop, en kun je bij de goede drogist of bij een webwinkel kopen. Kies voor een roestvrij stalen tongschraper omdat deze makkelijker schoon te maken zijn.